Съмнения за изборен туризъм в Община Ковачевци

Съмнение за изборен туризъм в Община Ковачевци. За това алармираха с Писма до zapernik.com от няколко политически сили в Перник – ГЕРБ, ЛЕВИЦАТА, ИТН и „Възраждане“. По думите им тревога буди това, че в последната една година избирателите за района на Ковачевци са се увеличили почти двойно. Имало дори регистрирани живущи на места, на които нямало ток. Вече са сигнализирани отговорните институции.

Ето и подробности:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми медии,
Обръщаме се към вас с тревога и молба да разпространите информация за подготвен изборен туризъм на територията на община Ковачевци.
По официални данни, които ние получихме, в последната година новорегистрираните гласоподаватели в община Ковачевци са се увеличили драстично. Жителите на община Ковачевци по постоянен адрес са 1022, а с регистрираните „нови жители“ броят им нараства на 1988 души или ръста е от 95%. (източника е справка на ГРАО към 15.06.2023 г. за адресно регистрирани по постоянен и настоящ адрес в община Ковачевци, която прилагаме).
Този процес, който не е инспириран, нито контролиран от мен, долуподписания кандидат за кмет на община Ковачевци, сериозно ме тревожи, тъй като носи всички белези на умишлено подготвено „заселване“ на пълнолетни граждани от други части на страната с цел да изкриви волята на местните избиратели. Сигнализирани са МВР-Перник и Областният управител на област Перник за целта.
Прилагаме точна справка по населени места в община Ковачевци къде с колко са се увеличили гласоподавателите. Неофициална информация, която постъпи при нас, е, че има цели тумби (десетки) хора, регистрирани на адреси, в които няма дори електроснабдяване!
Но тъй като тя към момента се квалифицира като слух, настоятелно ви молим да поискате нарочна пресконференция с директора на ОДМВР – Перник, ст. комисар Милчо Милчов, на която той да оповести официално резултатите от извършената по адреси проверка.
Смятаме, че в интерес на обществото е да знае, какъв е реалния изборен процес на територията на община Ковачевци и какво ни предстои – дали честни избори или предварително подготвени в полза на определен кандидат резултати. А също така, дали нашето явяване на тези избори изобщо има смисъл и дали изборите вече не са предрешени?

Таблица на адресно регистрирани по постоянен и настоящ адрес община Ковачевци към 15.06.2023 г.

С уважение и надежда за публичност и прозрачност на изборния процес, Паолина Георгиева Василева – кандидат за кмет от ПП „ГЕРБ“

Получихме идентично писмо и от „ЛЕВИЦАТА“ в Перник . В него се споменава:

„Прилагаме точна справка по населени места в община Ковачевци къде с колко са се увеличили гласоподавателите. Неофициална информация, която постъпи при нас, е, че има цели тумби (десетки) хора, регистрирани на адреси, в които няма дори електроснабдяване!
Но тъй като тя към момента се квалифицира като слух, настоятелно ви молим да поискате нарочна пресконференция с директора на ОДМВР- Перник, ст. комисар Милчо Милчов, на която той да оповести официално резултатите от извършената по адреси проверка.
Смятаме, че в интерес на обществото е да знае, какъв е реалния изборен процес на територията на община Ковачевци и какво ни предстои – дали честни избори или предварително подготвени в полза на определен кандидат резултати. А също така, дали нашето явяване на тези избори изобщо има смисъл и дали изборите вече не са предрешени?

С уважение и надежда за публичност и прозрачност на изборния процес,
Ина Тодорова Найденова – кандидат за кмет от Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“