Купон за рождения ден на Мечо Пух в Перник

Библиотекари и малчугани от ДГ“Миньрче“ честваха заедно рождения ден на Мечо Пух

Библиотекари от Регионална библиотека „Св. Минков“ бяха специални гости на тържеството на група „Мечо Пух“ в ДГ „Миньорче“, ден преди отбелязването на рождения ден на любимия детски герой, който е патрон на групата, съобщиха до Zapernik.com.

На 14 октомври 1926г. излиза първата книга за говорещото плюшено мече и неговите приятели и само за два месеца от нея са продадени повече от един милион екземпляра. Милиони деца по света, а и техните родители, са се заливали от смях, четейки непохватните приключения на мечето Пух, който междувременно стана на 97.

Библиотекарите разказаха интересни факти за живота на автора – писателя Алън Милн,за това как се ражда неговия литературен герой, къде точно се намира мястото на приключенията на Мечо Пух и неговите приятели и как и до днес децата по света продължават да играят неговите забавните игри.

След това прочетоха една от историите на мечето от любимата книжка. Детските учителки на групата бяха подготвили много забавни игри,свързани с познаването на приятелите на Мечо Пух и неговите истории,а за точните отговори имаше подсигурени малки награди.

Честването на рождения ден продължи с много песни и спортни състезания на двора, а медалите и наградите раздаваше малчуган, преоблечен като любимия герой. За рождения ден, естествено, имаше и почерпка.

Децата и библиотекарите си обещаха още много интересни съвместни срещи.

 

Коментари

коментара