Първи думи на Станислав Владимиров след като разбиха дома му

Както ZaPernik.com първи писа, кметът на Перник Станислав Владимиров стана жертва на взлом в дома му. Апартаментът му в пернишкия квартал „Твърди ливади“ е разбит от крадци. Първо изказване на Станислав Владимиров пред ZaPernik.com:

Господин Владимиров, вярна ли е информацията, че домът ви, в който живеете в Перник е разбит?

Да

Кога разбрахте?

Прибрах се днес, неделя, около обяд, със семейството ми от роднини, където прекарахме предишната вечер. Детото ми бутна вратата на дома, в който живеем и тя се отвори. Беше отключена. Преди това забелязах, че входната врата на блока, която се заключва с чип беше с разбита ключалка.

Има ли щети по дома Ви?

Целият е обърнат с краката надолу. Извиках полиция веднага. Не мога да ви кажа подробности, заради разследването.

Обрано ли е нещо от дома Ви?

200 лева са взети и гривна от сватбата.Аз в дома си не държа нито пари, нито ценни неща. Домът ни е малък – хол, кухня и спалня, живеем в голям блок, където съм живял целия си живот, имаме детски играчки, а не скъпи вещи у дома.

Как си обяснявате, че вечерта, в която ви няма, някой разбива и влиза в дома Ви?

Нямам обяснение, все още. Очевидно е, че са ме следели.

Имате ли врагове? Намирате ли връзка с предстоящите избори?

Врагове всички виждат, че имам – както политически, така и икономически. Очевидно мафията на Перник е побесняла. не знам какво са се опитвали да намерят у дома. Може би някаква компрометираща информация, пари, ценности, знам ли?  Следят ме. Не мога да кажа, че не ме е страх, но се държа стабилно, даже това ме мотивира още повече. Лошото е, че посегнаха на дома ми, на семейното ми жилище. Това засяга други хора – съпругата, детето ми, роднини, не само мен.

Припомням Ви, че преди месеци домът на мой близък бе запален и автомобилът му в гаража изпепелен.

Има ли камери в района?

Има, но са били отрязани камерите преди да се случи взлома. Ще се разследва кога и как също, не мога да давам повече подробности за това.

Според Вас политическа поръчка ли е взлома на апартамента или криминална?

Не мога да знам. Но защо разделяте политиката от престъпността? В България до голяма степен тя се е сляла. Наистина не знам нищо повече. Вдигнах Ви телефона, за да ви отговоря. Досега бях няколко часа в полицията. Имаме да оправяме – всичко е счупено и разхвърлено.

Коментари

коментара