Бойко Борисов се обърна към миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани

Обръщам се към премиера, правителството и към миньорите – блокирането не е изход, тормози много други граждани, каза лидерът на ГЕРБ

Изключително удовлетворен съм от срещата с финансовия министър Асен Василев, на която бяхме заедно с Делян Пеевски и Делян Добрев.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Искам да се знае това, което ми беше потвърдено от финансовия министър – централите ще работят до 2038 година. Това е доста време, дотогава технологиите ще напреднат. Второто – всеки, който иска да напусне, да му се изплащат 36 заплати веднага. Има възможност, гарантира ги финансовия министър. Трето – в текста да отпадне, че в самите мини може да се прави соларен парк. Четвърто – върху язовирите няма да се правят фотоволтаици. Улеснява се до 60 дни бързо да се инвестира в ВЕИ-та, особено върху сгради, паркинги, молове. Там да става бързо. Това, с което се съгласи Асен Василев, е, ако инвеститорът иска удължаване, да е възможно.”, изброи Борисов.

“Ако бях премиер, щях да съм при протестиращите. Обръщам се към премира, правителството и към миньорите – блокирането не е изход, тормози много други граждани“, каза още той.