РЕМОНТ В ПЕРНИК! Зала БОРИС ГЮДЕРОВ затваря врати. Волейболният турнир ще се измести в спортна зала „Кракра“. Добрата новина е, че след като приключи основния ремонт на зала „Борис Гюдеров“, Перник вече ще има модерна и уютна спортна зала, отговаряща на всички изисквания за любителите на баскетбола и волейбола, обещават от общината

Зала „Борис Гюдеров“ затваря врати за ремонт. Това ще се случи до броени дни, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков. Ремонтът на залата обаче няма да попречи за провеждането на традиционния турнир „Борис Гюдеров“.

„Турнирът е един от емблематичните за Перник спортни инициативи и се провежда винаги преди Деня на града през месец октомври. И тази година волейболният турнир ще се проведе въпреки ремонтните дейности, които текат около зала „Борис Гюдеров“ и ремонтите, които ще стартират до дни и в самата зала“ – каза Мартин Жлябинков пред Канал Струма.

Волейболният турнир ще се измести в спортна зала „Кракра“. Добрата новина е, че след като приключи оновния ремонт на зала „Борис Гюдеров“, Перник вече ще има модерна и уютна спортна зала, отговаряща на всички изисквания за любителите на баскетбола и волейбола.

Ремонтът, който върви около залата е в доста напредвал етап и се очаква скоро да приключи. Вътре в залата ще се подмени настилката, седалките, ще се монтира електронно табло. Ще се изгради изцяло система, която да охлажда лятото и да затопля през зимата.

По думите на секретаря на общината много скоро Перник ще се гордее със своята обновена зала и ще приема още много гости и турнири. Той подчерта и факта, че пернишкия отбор по баскетбол вече е във висшата лига и се очаква залата тепърва да стане домакин на доста големи мачове.

Зала „Борис Гюдеров“ е построена през 1976 година и оттогава до ден днешен не е била ремонтирана. В миналото залата се  казвала „Миньор“, но в последствие се преименува на името на пернишката волейболната легенда Борис Гюдеров.

Коментари

коментара