ТРИ СЕЛА в Перник само с един кандидат за кмет, най-много драпат за Кметство Изток

Снимката е илюстративна

В три села в пернишко имат само по един кандидат за кмет на предстоящите местни избори. 

Васил Лозанов Мирчев е единственият кандидат за кмет на село Кладница.  Александър Петров Александров пък се е кандидатирал за кмет на село Големо Бучино. И двамата са издигнати от партия ГЕРБ. Симеон Трайков Методиев ще е кандидатът за кмет на село Дивотино. Той е издигнат от иницативен комитет за независим кандидат-кмет.

В случай на само един кандидат за кметско място, законът предвижда пряко избиране. Избор обаче ще има, като бюлетината ще се състои от името на кандидата и квадратчето „не подкрепям никой“. Единстевният кандидат-кмет ще се води избран с 50 плюс един гласували за него в съответното населено място.

18 партии и коалиции са регистрирани за кандидат общински съветници и кметове  в Общинската избирателна комисия – ОИК. Перник.  От тях 11 политически партии и местни коалиции са регистрирани за кметове на кметства. 14 партии и коалиции са регистрани за участие в изборите за общински съветници и 7 партии и коалиции за участие в изборите за кмет на община.

254 е броя на кандидатите за общински съветници, 7 броя за кмет на община и 51 за кмет на кметства. Най-много брой кандидати за кметства са регистрирани за кмет на Кметство Изток.

 

Коментари

коментара