НЕ БЕШЕ УМИШЛЕНО: Съпругът-убиец на Евгения се оправдава в съда

За първи път пред съда говори задържаният за убийството на 33-годишната Евгения, която беше намерена в куфар. Орлин Владимиров призна, че е убил своята съпруга, но заяви, че не било умишлено.

Окован с белезници, обвиненият за смъртта на съпругата си, Орлин Владимиров призна, че на 13-ти октомври след спречкване е убил Евгения.

Убих я. Седнахме да обядваме, скарахме се. Нещата ескалираха. Тя ме удари, сбихме се. Загубихме равновесие, залитнахме, паднахме и тя си удари главата в ръба на шкафа. Осъзнах се. Видях, че е безжизнена. Започнах да си представям как малката ще се върне от училище и ще види цялата сцена. Затова започнах да чистя с един моп“, разказа той.

Владимиров отказа да отговори на въпросите какво се е случило след това.

Защитата му поиска да се изследва кръвта от шкафа, както и ексхумация на тялото, които да потвърдят думите му.

„Искаме доживотен затвор без право на замяна за двамата – и бащата, и убиецът. Бащата е основен виновник убиецът да извърши престъплението. Дал му е сила. Сутринта преди да я убият са ходили да гледат къде да я изхвърлят, само че доказателствата са малки“, каза майката на Евгения – Капка Чорбанова.

Версията на обвинения се разминава и с приетата вече съдебно медицинска експертиза. Според нея Евгения е била удушена. Днес и тримата адвокати на Владимиров отказаха коментар и излязоха от съдебната зала, обградени от съдебна полиция.

Делото ще продължи на 20 октомври.

Източник: btv