ПРОТЕСТ! Енергетици затварят кръговото на ДРАГИЧЕВО рано сутринта! ПЪЛЕН БЛОКАЖ между Перник и София! Търсете начини как да отидете на работа в столицата или спете в София още през нощта

Търсете начини как да отидете на работа на 29 септември 2023 година, петък, защото се очаква протест да затвори детелината при село Драгичево между Перник и София, научи ZaPernik.com.

Енергетиците затварят и магистрала Струма, научи сайта ни. Така, ако сте на работа в столицата може да имате проблем и да не може да стигнете и да ви глобят или уволнят. Затова или тръгнете по-рано за София или спете направо там, или се обадете на шефа, да го предупредите още от сега.

Протестът е насрочен за 7 часа сутринта. 

ПО ТЕМАТА

Миньорите от Перник са поредните, които обявиха, че застават зад колегите си от въглищните централи, за които пари по териториалните планове за справедлив преход не са предвидени, според тях.

Здравец Ефтимов от мината в Перник обяви, че ако местният ТЕЦ в Перник и ТЕЦ Бобов Дол преустановят дейност, въглищната мина трябва незабавно да уволни всички свои служители и работници.

Всички в бранша сме свързани помежду си и сме единни в позицията си за запазване на българската енергетика! Ясно е, че Европа иска постепенно закриване на въглищните централи, но никой не ги форсира да извършим това в следващите 2 години. Напротив, Европа дава срок до 2050 година енергийният преход да бъде извършен“, каза Здравец Ефтимов от мини Перник.

Със сигурност дружества като ТЕЦ Перник и ТЕЦ Бобов Дол могат постепенно да преминат на други по-екологични горива, но трябва да им се позволи да продължат да извършват своята дейност и след 2026 година“, коментира той.