Крадец на 12 медни звънци отива на съд

Крадци от Пернишко ще се изправят на съд, за да отговарят за постъпките си. Разкрит е мъжът, който открадна от къща в село Богданов дол 12 броя медни звънци на стойност над 1000лв. Пред Темида застава и 31-годиишния перничанин, който вчера се опита да открадне от Т-Маркет и нападна охранителя. Той ще бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда. 

Междувременно полицията разследва и кражба на пари от дом в кв. „Васил Левски“. Крадецът се промъкнал през незатворен прозорец и откраднал 1000 лв., според собственика на жилището. Има и сигнал за кражба на ток в радомирското село Байкал. Както и мъж в село Дрен карал товарен автомобил с фалшив регистрационен номер.

Още подробности вижте долу.

36 –годишен мъж от гр. Елхово се изправя пред правосъдието за извършена кражба.

В началото на месец април в Първо РУ – Перник е подаден сигнал за извършена кражба на 12 броя медни звънци, на обща стойност над 1000 от частен имот в с. Богданов дол. След проведено разследване криминалистите в Първо РУ – Перник стигнали до извършителя на престъпното деяние – 36 –годишен мъж от гр. Елхово.
Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 28, ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане за срок до 72 ч. „.

31-годишен перничанин се изправя пред Темида за извършена кражба и нанасяне на лека телесна повреда.

Мъжът е задържан вчера от служители на Първо РУ – Перник , след като опитал да извърши кражба в магазин „Т-Маркет“ в кв. „Димова махала“, ударил охранителя в магазина и избягал . В хода на разследването е установено, че същият, по –рано през деня, е извършил и друга кражба от супермаркета.
Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 194 , ал. 1 и чл. 131 , ал. 1 , т. 1 вр. чл. 130 , ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане за срок до 72 ч. „.

Криминалисти от Първо РУ – Перник разследват кражба на парична сума от около 1 000 лева от къща в пернишкия квартал „Васил Левски“.

Вчера рано сутринта, около 04,00 ч. , на тел. 112 е подаден сигнал, че от къща в пернишкия квартал „Васил Левски“, неизвестни лица са извършили кражба на парична сума , прониквайки вътре през отворен прозорец . По данни на собственика противозаконно отнетата сума е в размер на около 1 000 лв.
Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите.

Две бързи производства са започнати от служителите на РУ –Радомир през вчерашния ден.

Едното от тях е за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, след извършено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ в радомирското село Байкал .

Установен е и мъж, управлявал товарен автомобил „Мерецедес“ в района на село Дрен с регистрационен номер , неиздаден от съответните органи.
Засиления контрол по пътищата в Пернишка област продължава.

Коментари

коментара