Сашко открива изложба в Минна дирекция в Перник

Утре в сградата на Минна дирекция в град Перник перничани могат да видят невероятните картини на Сашоко – момчето с аутизъм, който се изгуби в гората и бе спасено след 9 дни в неизвестност. 

Изложбата е озаглавена „Досег от небето“ и е насрочена за 27-ми септември от 18:00ч.

12-годишното момче вече е шестокласник, а добрата новина около него е, че се подлага на терапия с вливане на стволови клетки, които положително подобряват състоянието му, вече е започнал да казва повече думи отпреди.

Бащата на Сашко споделя, че когато момчето се вдъхнови, той веднага сяда и хваща чатката. Една картина рисува бързо, не повече от час. Макар и малък, Сашко рисува въздействащи картини – пейзажи, които напомнят за платната на някои от големите художници. Опраделено Сашо има талант и усет за цветове.

Това е втората самостоятелна изложба на Сашоко. Миналата година той за първи път направи своя изложба. Тогава тя беше в ОДК също през септември. Изложбата, която предстои е с подкрепата на кмета Станислав Владимиров, казва бащата на Сашоко- Александър Цветанов. Той кани всички да дойдат, за да видят картините на малкия.