Пернишко момиче получи стипендия за университет от ЛИДЛ

Никол Николова, която е 12. клас в Професионалната гимназия по техника и строителство в Перник със специалност „Интериорен дизайн“, спечели стипендия за първата година в университет от томболата с награди за практикантите в Lidl. Цялостното изживяване на Никол в практикантската програма ѝ помогна да затвърди положителните си нагласи към компанията и я мотивира да остане на постоянна работа в магазин на веригата в Перник. По този начин зрелостничката ще съвместява завършването на средното си образование с трупането на опит, придобиването на самостоятелност и финансовото подпомагане на своите бъдещи планове.

Никол намира мотивация в топлите усмивки на клиентите, на които помага, както и в желанието за финансова стабилност предвид предстоящите важни събития в живота ѝ – абитуриентски бал и кандидатстване в мечтаната специалност „Педагогика и изобразително изкуство“. Стипендията, която спечели от Lidl, е важна стъпка по пътя ѝ към тази мечта.

В десетото юбилейно издание на Практикантската програма на Lidl участие взеха 218 ученици от цялата страна. 92% от практикантите посочват, че биха препоръчали програмата на свои връстници, а 73% биха кандидатствали в други младежки инициативи на компанията.

Лидл България е компания, отворена към младите хора и чрез младежките си инициативи дава много възможности на ученици и студенти да се приобщят към сплотените екипи в компанията, да придобият и развият ценни за бъдещето умения и да положат стабилни основи на своята бъдеща кариера.