МАЛКИТЕ ПИШАТ ИСТОРИЯ! Момчетата набор 2009 на БК МИНЬОР с Купа от Скопие! Играха С НАЙ-СИЛНИТЕ и бяха на крачка от шампионската титла

Момчетата на набор 2009 на баскетболен клуб Миньор са с пета купа за три години – похвалиха се от клуба. Младите пернишки надежди са направили силен пробив на международен турнир в Скопие и съвсем малко не им е достъгнало да станат шампиони. 

Баскетболистите ни са изиграли срещи с едни от най-силните отбори, включително и на финал с класния „Партизан“ – Белград.

„Това е най-силният турнир до момента, в който сме участвали, безспорно това бяха най-силните отбори, с които изобщо някога сме играли. За мен това представяне е по-добро и от двете републикански титли, защото школите и отборите, с които играхме бяха изключително сериозни“, каза пред Канал Струма треньорът на БК „Миньор 2015“ Милен Дудев.

По думите на Дудев момчетата ни са надминали очакванията му, а перничани са имали реален шанс да станат шампиони.

„Изключително съм доволен. Играхме все пак с „Партизан“ Белград. Това е един клуб, който разполага с милиони бюджет и могат да взимат което дете си пожелаят в Сърбия, а ние разполагаме само с две-три деца външни и всички други са от Перник. Така, че съм изключително щастлив“ – каза треньора.

Иво Валентинов е станал най-добрият реализатор на турнира в Скопие.

Най-силният мач за момчетата е бил на полуфинал с отбора на Румъния. Клубът е бил доста сериозен, състоял се е абсолютно от сръбски треньори и с много сериозен бюджет зад гърба си.

„Успяхме да ги поведем с 40 на 10 първото полувреме. Това беше най-доброто ни представяне изобщо на този набор. Накрая победихме. На финалния мач играхме доста добре, но имахме и сериозни проблеми. Иво Валентинов се отличи, беше най-добрият реализатор на първенството. Предната вечер обаче аз направих грешка – не го изкарах от игра и той се контузи. Помислих си, че няма шанс да излезе да играе във втория ден, но той стисна зъби, извади характер и колкото и да не беше добре, на следващия ден отново беше най-добрия играч на отбора, за което го поздравявам. 
През първото полувреме тотално доминирахме отбора на „Партизан“, поведохме ги даже с 12-13 точки. Но за съжаление един от най-добрите ни играчи Георги Димов напусна мача поради грешки и тогава рухнахме психически. Защото той беше основния ни реализатор. Но мисля, че всички са доволни от представянето си“ – разказа Дудев.

„Доволен съм и наистина вече мога да ги нарека тия момчета отбор“ – каза още треньорът на малките миньорци.

Коментари

коментара