ВОЙНА В ЗЕМЕН: Ще изгубят ли Кланът БАРБУКОВИ частния си град на тези избори? ШЕФКАТА НА ГЕРБ Земен напуска партията огорчена! Кой е ЧОВЕКЪТ В СЯНКА, който цепи партията на Бойко Борисов?

Кланът Барбукови, който държи град Земен от десетилетие е на път да го загуби, научи ZaPernik.com. 

Досега кметът Димитър Сотиров – Калинката печели няколко мандата избори, като кмет на ГЕРБ.  През мандата десетки скандали съпътваха управлението на Калинката, който е баща на фамозната бизнесменка Весела Барбукова, която тази година се разведе с бизнесмена Димитър Барбуков и сега вече носи фамилията Сотирова.

Кметският трон на Барбукови в Земен иска да заграби ново лице – в ролята на Батман се появи полицая Михаил Златанов – супер близък човек на бившия силов министър на МВР Младен Маринов.

Барбукови са в ступор

Те не желаят да пускат властта в Земен по никакъв начин и затова правят нестандартни ходове, за да задържат градчето.

След няколко срещи в централата на ГЕРБ, от партията на Бойко Борисов са се спрели като кандидатура на новото – полицая Михаил Златанов. Барбукови са отстранени от борба за кмет, но не на пълно от играта.

Сотирова/екс Барбукова/ търси решение през Общинския съвет

Дъщерята на кмета Сотиров – Весела Барбукова /вече Сотирова/ се инсталира като водач на листата на Общинския съвет на ГЕРБ в Земен.

Наши източници обаче разкриват, че тя няма намерение да работи за новия фаворит на Бойко Борисов за кмет на Земен, а напротив – в пълна сила е активиран саботаж на полицая Михаил Златанов. Баща и дъщеря Сотирови /екс Барбукови/ ще се борят със зъби и нокти полицая Златанов да не стане кмет, но в същото време те да са фактор номер 1 в Общинския съвет на Земен. Нищо, че и двата лагера са от една и съща партия – ГЕРБ. Весела Сотирова /бивша Барбукова/ ще се бори да бъде председател на Общинския съвет, именно от ГЕРБ. Така тя и баща й печелят следните привилегии:

1. Ако все пак полицая Михаил Златанов стане кмет – той ще трябва да се съобразява с Весела Сотирова /бивша Барбукова/  и да не прави „ревизия“ на баща й.

2. Ако не се съобразява с нея, тя ще го бламира през Общинския съвет, където се вземат всички важни решения за Общината. И реално новия кмет ще бъде заложник на Сотирови /Барбукови/.

Така реално ГЕРБ Земен е разцепен на две.

Общинската координаторка на ГЕРБ Даниела Владимирова напусна партията тази седмица, научи ZaPernik.com. Тя е действащ зам.кмет на Димитър Сотиров – Калинката. Прекратява и членството си освен напускането на висш партиен пост. Огорчена е.  Какъв по-ясен сигнал, че партията е разцепена на две.

Човекът в сянка

цветомир паунов
Цветомир Паунов

Секретарят на партия ГЕРБ Цветомир Паунов не дава цялата власт на новия си кандидат-кмет – полицая Михаил Златанов. Не му позволяват на Златанов да нареди листата за Общински съвет в Земен. Но в същото време Паунов детронира от кметския пост действащия кмет Димитър Сотиров – Калинката, с което създаве два лагера, които да се карат помежду си. Познатата добре практика в Перник, където ГЕРБ е разделена също на две:

Хората на Бойко Борисов харесват кмета Станислав Владимиров – Станката
Хората на Цветомир Паунов  подкрепят враговете му.

И двата лагера воюват помежду си братоубийствено. Същото е на път да се случи в Земен.

От една страна „добрия“ Бойко Борисов ще подкрепи новата фигура на полицая Михаил Златанов, от друтата страна обаче „лошия секретар Цветомир Паунов“ ще го клати през Общинския съвет и Весела Сотирова /бивша Барбукова/.

Всичко в Земен виси във въздуха. Остават броени дни до регистрациите.

ZaPernik.com следи темата с интерес.