Поискаха ексхумация на трупа на Евгения

Защитниците на убиеца Орлин, който с помощта на баща си – перничанинът Пламен уби съпругата си Евгения и изхвъри тялото й в куфар край Перник поискаха ексхумация на трупа. 

Това се случи на последното заседание по делото. Според защитата на Орлин съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът обаче отхвърли тяхното искане.

По време на заседанието бяха приети две експертизи – съдебно-психиатричната и психологична, целящи да определят психическото състояние на двамата подсъдими. Стана ясно, че убиецът Орлин не страда от психоза и няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на престъпланието през октомври 2021 година.

Експертите изтъкнаха, че Орлин Владимиров при извършването на убийство е съзнавал добре какво върши и е могъл да ръководи постъпките си.

Следващото заседание е насрочено за 28 септември. Тогава се очаква Орлин да даде обяснения по делото.

Към момента е известно, че Орлин е убил съпругата си Евгения, след като е планувал това. Той първоначално я е удушил в дома им. Мотивите му били ревност от друг мъж. След това Орлин се обадил на своя баща – бивш полицай – за да му помогне да прикрият престъплението. Натъпкали тялото на безжизнената Евгения в куфар, който по-късно хвърлили в реката на град Перник.

Междувременно Орлин пуснал сигнал, че съпругата му е изчезнала на път за фитнес. Дори се включил в издирването й. Психолозите обаче бързо разконспирирали убиеца по неговото нетипично спокойно поведение. След това и са събрали достатъчно доказателства, че именно Орлин е убиецът на младата жена.

Орлин и Евгения имат малко дете, за което в момента се грижат близки на убитата.