ТОП състезатели по мотокрос се надпреварваха в Перник

Високи скорости, адреналин и най- добрите състезатели във всички класове бяха част от кръга от Републиканския шампионат по мотокрос, който се проведе в Перник.

За състезанието в града пристигнаха 100 състезатели от над 20 клуба, както и представители от Гърция и Румъния, а стотици перничани и гости на града ни дойдоха на мотополигона над кв. „Мошино“, за да съпреживеят емоцията с тях.

Двигател на събитието е клубът по мотокрос „M6 Yamaha Racing Team“, а Община Перник е съорганизатор.

Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков поздрави организаторите „M6 Yamaha Racing Team“ и по-специално Мартин Тодоров, които дадоха всичко от себе си и за втора година сътвориха това прекрасно състезание.

„Спомням си времето, в което това място бе неравна и неугледна ливада, а сега ще приеме кръг от републиканския шампионат. Със своите над 100 участници и почти двукилометрово професионално изградено трасе състезанието вече е едно от най-мащабните събития на територията на общината. Заедно с организаторите ще го превърнем в едно от най-значимите в България“, каза още Жлябинков и пожела успех на всички участници.

Гост на откриването бе и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в общинската администрация, която заедно с домакина Мартин Тодоров награди победителите в отделните класове.

Коментари

коментара