23 ТОНА СМЕТ: Дъждът не уплаши перничани да изчистят града: Вижте областния управител на Перник как събира боклук в кал на именния си ден

Десетки перничани, сред които служители в общинската и областната администрация, доброволци, представители на МВР, РСПБЗН, младежки организации, ученици и учители от ГПЧЕ „Симеон Радев“ се включиха в инициативата на bTV Media Group “ Да изчистим България заедно“.

Малко над 23 тона битови и едрогабаритни отпадъци бяха предадени в Регионалното депо в Перник от почистването в града. Десетки чували с битови отпадъци, автомобилни гуми, дрехи и други събраха доброволците от подходите към Пернишката крепост, района на Профилакториума и други.

Служители в кметство Изток и жители на квартала пък събираха в района около Дома на металурга и жп спирка „Метал“. Доброволци от „ХЪБ за социални-здравни услуги – Перник“ и Международния младежки център – Перник също се включиха в кампанията. Те почистиха пространството между улиците “Черковна”, “Градище” и “Дъга”, където съвсем скоро ще бъде изградена и нова детска площадка.

В почистването на нерегламентирани сметища с битови и зелени отпадъци се включи и специализирана техника на ОП „ФЛОР“ и „ЗМБГ“ АД.

Днес сред групата доброволци за изчистване на Перник имаше и именяк. Това бе областният управител на Перник Людмил Веселинов, който „отпразнува“ именния си ден с кални обувки и черен чувал за боклуци в ръка.

Екипът на Областна администрация Перник се включи в инициативата на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. В тазгодишното издание на кампанията служителите почистиха района на местността “Свети Спас“ в подножието на Пернишката крепост. Бяха събрани над 10 чувала с пластмасови бутилки, опаковки и други битови отпадъци, също така и няколко автомобилни гуми.

Кампанията е най-голямата доброволческа акция у нас и се провежда за 11-ти път. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Кметът на кметство Изток Десислава Стоянова, заедно със служителите на кметството се включиха също в инициативата.


Местата, които бяха определени за почистване на територията на кметство Изток са:
1. Районът на жп спирка Метал;
2. Районът около ГПЧЕ „Симеон Радев “ и междублокови пространства, избрани от доброволците.

Над 30 чувала с отпадъци бяха събрани от територията на кметство Изток.

„Дъждовното време не ни отказа да излезем и да се включим в инициативата за почистване в нашия квартал. Останахме неприятно изненадани от вида на някои от отпадъците, които събрахме. Вярвам, че дадения от нас пример ще бъде послание към всички съкварталци, че само заедно можем да променим облика на Изток и Мошино. Призовавам всички да изхвърлят боклука в контейнерите и кошчетата за отпадъци, за да опазим чиста средата, в която живеем! Благодаря на колектива на ГПЧЕ „Симеон Радев“ и доброволците, които се включиха в днешната инициатива!“ заяви кметът на кметство Изток инж. Десислава Стоянова.

   

Заместник областната управителка Илинка Никифорова също бе сред доброволците, които почистиха града в дъждовното и кално време.