Над 11 000 ученика прекрачиха прага на училищата в Пернишко, 984 първокласника чуха звънеца за първи път

Новата учебна година започна за над 11 000 ученика във всички 40 училища на територията на област Перник. Училищния звънец би за 984 първокласника, които прекрачиха за пръв път прага на учебните заведения, съобщиха от Областна администрация Перник.

Областният управител на област Перник Людмил Веселинов откри новата учебна година в XI ОУ „Елин Пелин“ и Технологичната професионална гимназия „Мария Кюри“ в областния център.

В съзнанието на българина първият учебен ден е празник, който носи светлината на познанието и духовността. Днес е ден, символизиращ началото на ново пътешествие, пълно с възможности и предизвикателства пред всички вас“, с тези думи Веселинов даде старт на новата учебна година, като пожела на учениците да бъдат отворени към новите знания и предизвикателства, и добави, че усилията, които ще положат в учебния процес са от решаващо значение за развитието на обществото.

Зам.-областният управител Илинка Никифорова бе гост на тържествата в VIII ОУ „Кракра Пернишки“ – град Перник. Тя изказа увереност, че тази учебна година ще бъде изпълнена с успехи, нови приятели и вълнуващи открития за всички любознателни ученици, като ги призова с общ труд и усилия да направят региона по-добър, а познанието си по-богато.

Коментари

коментара