ПОКАЗАХТЕ на цяла България КАКВО Е СОЛИДАРНОСТ! Кметовете на Перник и Изток ПОСРЕЩНАХА КАТО ГЕРОИ децата от ВК Металург, след наводненията в Царево

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и кметът на кметство Изток Десислава Стоянова се срещнаха с младите спортисти от Волейболен клуб „Металург“ и техните треньори Мирослав Илиев, Адела Росенова, Петър Лазаров и Александър Младенов в тържествената зала на Минната дирекция.

Повод за срещата бе безкористната помощ, която младите спортисти оказаха след наводнението в Царево, където бяха на спортен лагер. Нощта след наводнението те прекарват без ток и на следващата сутрин, в деня на Съединението на България, младежите почистиха плаж „Арапя“.

„Вие наистина показахте на цяла България, какво значат думи като солидарност и емпатия. Помогнахте на Царево в изключително критичен момент за хората там и доказахте, че заедно можете да постигнете всичко“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той благодари на треньорите на отбора за това, че създават не просто добри спортисти, а добри и отговорни хора. „Продължавайте да бъдете добър пример не само за Перник, но и за цяла България“, призова Владимиров.

„Гордея се с вас и с това, което направихте в тежък момент за хора, които дори не познавате. Съвсем спокойно можем да кажем пред всички, че младите хора на Перник са отговорни и добри хора“, каза пред младежите Десислава Стоянова. Тя им пожела да бъдат отличници не само в училище и спорта, но и в живота. „Само така ще постигнете всичко, за което мечтаете“, добави тя.

Кметът на общината Станислав Владимиров връчи благодарствени грамоти на всички присъстващи, а кметът на „Изток“ Десислава Стоянова, подари на отбора волейболни топки и връчи на Мирослав Илиев почетна грамота.

Коментари

коментара