Кметът на Перник: Емисари от КАФЯВИЯ ОКТОПОД обикалят из града, за да забавят Зеления преход

Емисари от Кафявия ОКТОПОД обикалят из общинския съвет, областната администрация и Община Перник като се опитват да осуетят Зеления преход на Перник, сигнализира кметът на град Перник Станислав Владимиров. 

„Представители на едрия бизнес правят всичко възможно в Перник да се забави Зеления преход и статуквото, което хората в града вече не издържат. Те искат  този абсурд на безвремие да остане още няколко години. Категорично искам да уверя хората на Перник , че общинската администрация сме за максимално бързо въвеждане на Зеления преход в нашия град. Това означава повече санирани блокове, означава още по-добра инфраструктура за отопление на домовете ни, означава най-важното по-чист въздух, означава да имаме вода, с която да се къпем лятото, а зимата, когато паднат снеговете да не седим на студено“, категоричен е кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той смята, че Европа е най-зеления контитент – пример за целия свят. „В година, в която бележим рекордите по топлина, в година, в която цели градове се наводняват, като в същото време се язовири не достигат дори за една година да захранят нуждите на населени места  трябва да се действа смело и решително, за да се пригодим към новите реалности, а не да се чудим как да бавим процеса и после да страдаме.

„Мръсният въздух на Перник е най-важното днес.  Всички ще си намерим работа, в момента безработица няма, напротив – има недостиг на работна сила, но как ще излекуваме здравето си? Как ще ни простят децата, че са с дихателни проблеми от малка възраст? И дума не може да става това да продължава повече“, категоричен е Станислав Владимиров.

„Нашата Топлофикация е нужна на града, но едва ли има човек, който иска тя да продължава да работи по този начин. Зеленият преход означава да не горим боклуци, които после да дишаме и да сме болни, а екологично чисто гориво, което не замръзва зимата и не се счупва лятото. Означава санирани домове, които правят двойно по-ниска сметка за отопление. Означава иновативни отоплителни алтернативи. Все хубави неща, които не трябва да бавим“, категоричен е кмета.

Той каза, че на работещите в стари индустрии, които ще са засегнати от промяната се помага. „България, както цяла Европа е най-социалното място в света. Никой няма да остане на улицата. Напротив – ще стане много по-добре и за самите трудещи се – те в момента работят с остарели технологии, в неприятни помещения с ниски заплати. Тук говорим производството да се промени. Да минем на по-чисто гориво, да се открият нови работни места в нови сфери, да живеем по-здравословно и ефективно. Разбирам, че някои се страхуват от промените, но светът върви напред – хората трябва да са спокойни, а не притеснени за бъдещето си.В Европа сме световен пример за това“, категоричен е кметът Владимиров.

Коментари

коментара