Нов 9-ти септември в Трън: Анонимен организатор вдига хора на бунт

Тече организация на протест, но до момента не е ясно кой и с каква цел подготвя проявата, предаде Zapadno.com.

Наред с призивите: „Не на страха!“, публикациите в социалните мрежи изглеждат много анонимни и напомнят познатите от миналото лозунги: „От името на народа и в името на благото на народа“. В Община Трън е подадено уведомление за събитието, което ще се проведе на 9 септември 2023 година. Тази събота между 12 и 13 часа ще се събират хора на разклона на главния път към село Стрезимировци и пътя към село Вукан. Поводът са неразрешените проблеми в Трънско.

Анонимните организатори пишат в своето съобщение, че протестът е мотивиран от състоянието на пътищата, обезлюдяването и липсата на визия за развитие на общината. „Ако се чувствате съпричастни към проблемите на общината, моля, заповядайте на протеста, ако пък не – имайте в предвид затрудненията на движението в района и по време на протеста.“ – се казва в обявлението на неизвестните организатори.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова потвърди пред наш репортер, че е получено уведомление за протеста, но в него не е посочено кой е организатор. Приносителите на писмото са се разграничили, като са подчертали, че подкрепят исканията на протеста, но не са негови организатори.