ДЕН на град Батановци: Спорт, голям подарък за децата, песни, танци и една сръбска легенда

Спортни турнири, среща с кметовете, песни, танци, нова детска площадка и сръбска легенда. Всичко това предстои да се случи до броени дни в град Батановци по повод Деня на града, разбра ZaPernik.com от кмета Радослав Петров.

Още на 9-ти септември започва традиционния открит турнир по мини футбол „Батан“, който се провежда за четвърти пореден път. Мястото е от 10 часа в двора на училището в Батановци.

Батановчани ще празнуват Деня на града на 17 септември с богата празнична програма, която ще видите по-долу. Акцент в нея е Празника на борбата, който ще бъде открит от 10:00ч. на градския площад. За втори път той е организиран от шампиона по борба Иво Ангелов и Любомир Димитров.

Точно в 12:00ч. бивши кметове на Батановци, бизнесмени и граждани ще се съберат на коктейл, организиран в сградата на читалището.

През това време най-малките батановчани ще се забавляват на чисто новите детски съоръжения, които ще бъдат монтирани до дни в парка при гарата по повод Деня на града. Новите катерушки ще бъдат като подарък за града от кметовете на Перник и Батановци по повод предстоящия празник.

Като за празник ще има песни и танци с народни самодейни състави, певицата Валерия Момчилова, Оркестър Перник, ансамбъл „Етнофолк“ от Радомир. А кулминацията на вечерта е сръбската легенда Халид Муслимович, за когото zaPernik.com писа.

 

Коментари

коментара