ТОПКА ПРЕД ДУПКА! Чичо Митко се връща във властта със старата схема – за мен меда, за спонсорите жилото

Димитър Колев – бившият председател на Общинския съвет на Перник желае отново да се върне във властта, чрез местната коалиция „Партия на парите“, която ще бъде замаскирана като патриотично обединение на предстоящия общински вот, научи ZaPernik.com!

Чичо Митко обединява едрия бизнес в Перник, като се стреми да бъде първа политическа сила в новия общински съвет на града. Чичо Митко иска да държи мнозинството, което най-вероятно може да се пробва да изтъргува за поста „председател на Общински съвет“. По този начин ще се пенсионира на високата заплата и ще си живее старините щастливо.

Схемата по която работи Чичо Митко е старата, разкриха пред zaPernik.com ужилени вече бизнесмени. „За него меда – за спонсорите жилото„.

Чичо Митко събира спонсори, които да подкрепят инициативата му за общински съвет на града. Няма лошо. Но спонсорите не виждат келепир за себе си. Единственото, което Чичо Митко може да им обещае е, че ще бъдат опозиция на кмета Станислав Владимиров , който е сочен за фаворит на предстоящите избори. По този начин спонсорите ще въздействат на кмета през Общинския съвет. Но кой едър бизнесмен би се вързал на това предложение? Хората от бизнеса желаят да са заедно, а не срещу властта. Всеки си гледа интереса.

Отделно политолози споменават, че активирането на Чичо Митко само би мобилизирало още по-висок кметски вот. Хората ще се обединят срещу мутрите и ще гласуват за кмета Владимиров, а това ще обезцени всеки купен глас в града. Независимо дали купен с корпоротивни методи или пари в брой.

Факт е, че Чичо Митко вади вече няколко пъти една и съща оферта към едрия бизнес – подкрепете ме и ще ви дам контрол над кмета. За първи път това се случи като опонент срещу покойната вече Росица Янакиева. Тогава Димитър Колев се кле в децата си, че не е купувал гласове в ефира на Би Ти Ви. След което всички , които го поддържаха се отдръпнаха от него. Офисът му се изпразни, след като Перник бе напълнен с жандармерия, която вардеше вота. Спонсорите на Чичо Митко го видяха, че е топка пред дупка – отпред змия, отзад го дебне тоягата.

Следваха няколко години снишаване.

Звездата на Чичо Митко избухна отново преди 4 години, когато стана председател на Общинския съвет. Но омаза всичко в управлението на Съвета и бе свален за лошо управление с мнозинство и редица скандали.

Сега Чичо Митко иска реванш. Търси отново спонсори. От тях парите,за него заплатите, които после ще взема. Тъй като бизнес кръга около Чичо Митко е силно намалял, той увещава управата около ТЕЦ-а и Мината в Перник да мине към него в общ политически блок. Оттам обаче започнаха да се усещат, че ще бъдат използвани и че тази коалиция няма да завърши добре. Както всички начинания на Чичо Митко.

Затова е много важно да видим регистрациите на партиите. Дали „Партията на парите“ ще бъде регистрирана с хора от Мината и кой ще бъде водач на листата.

Коментари

коментара