НОВА ЕРА: Миньор-Перник влезе в НБЛ. Треньорът Георги Младенов: Ще накараме всеки да се съобразява с нас

Пернишкият баскетболен клуб Миньор Перник обяви официално влизането си в НБЛ. С това започва нова ера в мъжкия баскетбол, каза президента на БК „Миньор 2015“ Николай Горанов.

От клуба са амбицирани да върнат славата на баскетбола в Перник, като достигнат успехите на женския баскетболен тим на града от близкото минало.

Георги Младенов – старши-треньора на момчетата смята, че Перник разполага с много талантливи млади бъдещи баскетболни таланти, но за да бъдат запалени за игра, Перник трябва да има представителен отбор, който да се представя на ниво.

Младенов представи и отбора, който към този момент се състои от седем играчи българи и четирима чужденци: Николай Иванов, Лъчезар Тошков, Константин Пасиев, Георги Кендеров, Камен Каменов, Мартин Тодоров, Александър Милов. Новите чуждестранни попълнения на отбора са Езикиел Ричардс и Чек Кебе от Америка, Никола Ивкович от Събрия и Данило Аранитович от Черна гора.

„Не ни е цел да бъдем „боксовата круша“ на първенството. Искаме всеки, който дойде тук в тази зала да се съобразява с нас„, каза Георги Младенов. Като помощник треньор ще му помага сърбина Ивица Вукотич.

„Тук се случват наистина много хубави неща. В последно време Миньор наистина набира инерция и постига успехи, които града ни е имал някога преди над 40 години. Но и децата от баскетболната школа видяхте какви невероятни успехи постигнаха, това са са исторически успехи на полето на българския баскетбол. Те станаха шампиони на България, което показва работата на клуба и усилията, които се полагат.

Дойде и денят, в който можем да се похвалим, че Миньор 2015 ще се състезава в най-високото ниво на българския баскетбол – Националната баскетболна лига“ – каза секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков, като добави, че той и кмета на Перник Станислав Владимиров винаги са и ще продължат да помагат на баскетболния тим да се развива.

Коментари

коментара