Министър Цеков за село Драгичево: РЕШЕНИЕТО Е БЛИЗО

Решението е близо. 

Това каза министъра на регионалното развитие Андрей Цеков по повод зададен въпрос от народния представител от ГЕРБ Христина Георгиева във връзка с изграждането на нов изход от село Драгичево, който да улесни трафика и лесното преминаване на жителите на селото, които в момента заобикалят, за да излязат от селото.

Министър Цеков изслуша мотивите на госпожа Георгиева и призна, че действително участъка по магистралата при Лукойл е характерен с множество ПТП-та и поради тази причина пътят е заграден, за да се избегнат инциденти.

Цеков каза, че Агенция Пътна инфраструктура предвижда внедряване на система за реверсивно движение, предвидена е и светофарна уредба. Крайният срок на пускане на поръчката е 15 октомври тази година.

На страницата си във фейсбук народният представител Георг Георгиев написа:

„Благодарение на активността, която заедно с колегите народни представители Николай Нанков и Hristina Georgieva, както и кмета Виктор Викторов, събудихме в МРРБ, до края на годината с. Драгичево трябва да има своя така дълго чакан изход от селото!

С него ще се съкрати с километри досегашният обход, който жителите и гостите правеха, за да излязат на пътя за София.
Уникалното инфраструктурно съоръжение ще пести разбира се не само време, но и средства на пътуващите всеки ден хиляди водачи.“