Дърпаше балон докато шофира и изпревари от дясно: ОЧЕВИДЕЦ РАЗКАЗВА за катастрофата на 19-годишния с Ауди, който помля колата на жена и я прати в болница

Снимка: Г. Асенов, Фейсбук

19-годишен младеж от Перник, „яхнал“ Ауди причини катастрофа в Перник. Той се вряза в насрещното  в друг автомобил Опел Корса, шофиран от 35-годишна жена, която е тежко пострадала и настанена в болница с много травми. 

Според полицията, направила тестове за алкохол, двамата водачи нес а били пияни. Очевидци обаче разказват, че въпросният младеж е шофирал докато е дърпал балон. Малко сред това се случва и инцидента – някъде около 22:25ч. на кръстовището на улиците „Ю. Гагарин“ и „Република“.

Снимка: читател Zapernik.com

Очевидец разказва в пост в социалната мрежа, като публикува и снимка от катастрофата. Ето какво пише Асенов:

„Рядко си позволявам да изказвам мнението си в социалните платформи, но това, което видях преди малко излиза извън всякакви морални граници. Преди около 30 минути, индивидът от снимката (ляво), предприе изпреварване от дясна лента в зона с ограничение 40 (преди кръгово движение) и “дърпаше балон” докато шофира, нали сега е модерно. Тъкмо се замислих когато видях “абе този балон ли дърпаше”, но докато го мисля – се случи това. Та да си дойдем на думата, приближавайки кръговото движение (това европейското с пластмасовите конуси), той реши да мине пред мен и даде още повече газ, ускорявайки доста бързо – явно така е преценил за добре нали все пак е в еуфория от балона. Да, правилно четете – този индивид дърпаше балон докато управлява МПС. Минавайки през кръговото движение “буквално” прескочи и влезе в насрещното движение, удряйки челно автомобила, който се движеше съвсем спокойно в другата посока. Натам мисля, че няма нужда да коментирам, само се надявам искрено жената на автомобила да оздравее бързо и да бъде добре. В държава, където има високо чувство за безнаказаност по пътищата можеш да видиш всичко, но такова нещо не мога да приема за нормално. Кога ще се спре да се дава пра кво на управление на МПС на такива неадекватни създания ? Кога един път ще бъде правилно отсъдено шофирането в нетрезво състояние, под влияние на наркотични вещества или балони ? Ами ако имаше детенце в колата ? Ти осъзнаваш ли ? Потресен съм.“

Снимка: Г. Асенов, Фейсбук

От полицията съобщиха, че :

Лек автомобил „Ауди“, управляван от 19-годишен перничанин навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил „Опел Корса“ с водач 35-годишана жена също от областния град.

Пострадала е жената, настанена в столично лечебно заведение с различни травматични увреждания.

Водачът на аудито също е настанен в пернишката болница под наблюдение.

Шофьорите са изпробвани за алкохол и наркотични вещества с техническо средство. Пробите са отрицателни.

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.