Какво става с черквата в Батановци? Кметът Радослав Петров иска общоградско събрание и отчет

Градежът на дълго мечтаната от жителите на град Батановци църква напредва, като вече е монтиран и златния купол, закупен със средства от Софийската митрополия.

От църковното настоятелство казват, че имат предложение от дарители да  покрият и изработката на иконостаса и утвара.

Съобщава се още, че по сметката за дарения на църквата има 11000лв., които са недостатъчни за доизграждане.

Уважаеми съграждани и дарители, с помощта на Софийска света митрополия, която отпусна 50000.00 лева и с доплащане на наш благодетел и дарител успяхме да монтираме купола и кръста на новостроящият се храм Свето Успение Богородично. Сурвакарска група гр. Батановци дари по-голямата част от сумата за поставянето на част от дограмата на храма. В момента се оформят сводовете под купола и предстои и там да се постави дограма.
Имаме предложение от дарители, които ще платят за изработката на иконостаса и утвара на храма.
В момента в дарителската сметка имаме около 11000.00 лева, които са крайно недостатъчни за да продължим строителството тъй като предстоят едни от най-скъпите строителни дейности. Продължаваме да набираме средства и да търсим дарители за да довършим започнатото и Батановци да има най-красивият Божий храм в околността.

Според кмета на Батановци Радослав Петров не е ясно кой дава тази информация, но той настоява за общоградско събрание, на което да се дадат точни и ясни отчети какво се е направило :

Не зная кой подържа и дава тази информация, но аз искам не като Кмет а като гражданин на град Батановци, да направим общоградско събрание, на което да присъства цялото ръководството заедно с отец Александър от Радомир, да дадем ясна представа на съгражданите ни които са длъжни да знаят, какво се случва, и как ще довършим храма ни!

От Църковното настоятелство казаха, че по закон нямат задължение да се отчитат на събрание, както и че всичко, което се прави Батановци да има храм е на доброволни начала. Повечето от събраните средства са на дарители , а друга част е отпусната от Светата Митрополия, като средствата се отчетени до последния лев, казват от настоятелството.

Ангажиментът за отчитане на средствата е към ревизионната комисия към Църковното настоятелство  и към Софийската Света Митрополия.

Кметът много добре знае за всичко това, казаха още от настоятелството.

Коментари

коментара