Станислав Владимиров ще се кандидатира за втори мандат със собствена партия

Станислав Владимиров - Станката плакат

Кметът на Перник Станислав Владимиров ще се кандидатира за втори мандат със своя пернишка партия, научи zaPernik.com.

Владимиров ще се яви с „Движение за просперитет на Перник„. „Правя това , за да съм сигурен, че ще съм независим от политически централи . Предпочитам да съм зависим само от перничани „, обяви кмета Владимиров.

Запитан дали ще приеме подкрепа от други политически сили, както ГЕРБ обявиха ,че са готови да му дадат голяма подкрепа , Станислав Владимиров каза: Почти всички големи партии желаят да ме подкрепят, сред които двете големи партии ГЕРБ, ПП и по- малки партии, което дава висока оценка за първия мандат. Но аз ще се явя със своя партия. Ако някоя партия желае да ме подкрепи – приемам подкрепа от всички в името на града, но ще съм издигнат от местна партия и никоя голяма няма да може да ме направи заложник на нея“ , обяви Владимиров.

„Ако някоя политическа партия иска да ме подкрепи има два варианта- подкрепя ме като кмет , вместо да издига свой кандидат , каквото основно желание имат почти всички партии, които разговарят с мен. Второто е да подкрепят и листата ми за общински съветници, като се включат в нея. Така вече ще трябва да се включат в регистрацията заедно с местната партия „Движение за просперитет на Перник„, която ще е основния мандатоносител. Това са двата варианта. Всяка партия си решава сама. Аз съм си го решил за себе си – явявам се от „Движение за просперитет на Перник“.

„За Перник“ следи темата кои партии ще подкрепят  кмета Станислав Владимиров за втори мандат  и кои партии не. Засега е ясно ,че Възраждане ще издигнат собствен кандидат за кмет на Перник.