СДС подлива вода на кмета Станислав Владимиров-Станката, правят опит да заобиколят Бойко Борисов и да обслужат мераците на стари играчи, които търсят реванш в политиката и бизнеса в Перник

Нова политическа бомба взриви Перник днес, научи ZaPernik.com.

Коалиционният партньор на ГЕРБ- малката партия СДС прави всичко възможно да разцепи синхрона между кмета на Перник Станислав Владимиров и партията на Бойко Борисов ГЕРБ, които искат да не издигат свой кандидат-кмет за Перник, а да подкрепят действащия кмет Владимиров.

Залогът е първи тур

Ако ГЕРБ, които са най-голямата партия в Перник не издигнат свой кмет, Станислав Владимиров има огромен шанс да спечели изборите още на първи тур. Ако обаче подмолният план на СДС мине и ГЕРБ-СДС издигнат свой кмет, целта е да има балотаж. И на балотажа мутрите, около фирмите, гравитиращи около управлението на бившата кметица Вяра Церовска  се обединят да направят опит за реванш и да бутнат сегашния кмет Владимиров.

ГЕРБ не желае този сценарий и предпочитат нещата да се решат още на първи тур на местните избори. Освен това във времето Бойко Борисов и Станислав Владимиров станаха приятели и работят добре в името на перничани.  Но от СДС мътят водата това да НЕ става.

Защо?

Причината – местния лидер Юлиян Ситарски /на снимката /е много близък до кръга „Церовска“, чийто е епицентър е бившия концесионер на боклука в Перник Федята. Кръгът Церовска иска реванш и да се пречи на Станислав Владимиров да спечели отново изборите в града. Така Федята ще се върне отново да чисти Перник, защото откакто Станката е кмет, града се чисти от нова фирма, с нови кофи по нов начин.

Кой лагер ще надделее и всичко за местния вот четете в ZaPernik.com!