Кандидат кмет на проруската Възраждане щял да възражда старите индустриални зони на Перник

Снимка: БНР

33-годишен бизнесмен е кандидатът за кмет на Перник от партия „Възраждане”. Кандидатурата на Радослав Червенков, който е и секретар на местната организация, бе представена на брифинг от народния представител Димо Дренчев.

В програмата на кандадата за кмет основно място заемат възраждането на индустрията и на старите индистриални зони, както и насочването на повече средства към малките населени места.

„И се надявам нашият град да се развие в една посока, която да не е строго централизирана както до момента, а да е едно балансирано развитие на градската среда във всички зони на нашия град – и в периферията включително, която за момента изостава доста спрямо централната градска част”, каза Червенков.

Той представи приоритетите си в отделните сектори. Сред тях са градоустройственото планиране, ревизия на заустванията в река Струма, възстановяване на закритата техническата гимназия „Ю. Гагарин”, на театралната трупа, премахването на „картонената” по думите му крепост на хълма „Кракра“ и др.

Радослав Червенков е семеен, с две деца. Инженер. Завършил е бакалавърска степен по инженерна физика в Софийския университет и магистърска „Компютърно проектиране и технологии в машиностроенето” в Техническия университет. Във „Възраждане” е от самото начало на създаване на структурата. До две седмици „Възраждане” ще представи и съветническата си листа. Съветнически листи ще има във всички общини, но не навсякъде ще има кандидати за кметове./БНР