Цветан Цветанов: ГЕРБ нямат да имат кмет в Перник, ще загубят някои от ключовите градове в страната

ГЕРБ ще загубят някои от ключовите градове в страната на предстоящите местни избори, включително и столицата и няма да имат кмет в Перник. Това прогнозира бившият министър на вътрешните работи и председател на партията „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред България ON AIR“.

ГЕРБ ще изгубят София„, категоричен е Цветанов, като посочи, че вероятните кандидати на партията за поста са настоящият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на парламента Росен Желязков.

„Аз съм убеден, че София няма да бъде спечелена от ГЕРБ, поради модела и тази непрозрачност от последните няколко години“, обясни Цветанов.
Според него Варна и Пловдив са „ключовите градове“, в които трябва да се търси промяна.

„Всички са изключително омерзени и огорчени, че Иван Портних, не е кметът на Варна. Там има други фигури, които имат икономически интереси“, каза още Цветанов и посочи, че информацията е почерпена от медии. По думите му Варна е дадена „на концесия на Дидо Дънката“.

Битката в Пловдив ще е интересна, прогнозира още Цветанов. Според него там партията няма изявени лидери, тъй като Бойко Борисов е снел доверието от бившия и настоящия кметове на града.

ГЕРБ няма да има кмет във Видин, Русе, Благоевград, Перник. В Пазарджик ще има интересна интрига, в Разград – също„, посочи Цветан Цветанов.

Като бивш министър на вътрешните работи той коментира и смяната на началници на ОДМВР в страната. Според него е учудващо защо началникът на полицията в Стара Загора не е сред сменените и намекна за негова връзка с притежател на заведения, в едно от които е работил и насилникът на Дебора.