Млад перничанин изкачи всички най-високи върхове на Балканите! МЕЧТИТЕ СА, ЗА ДА СЕ СБЪДВАТ – казва Димитър Томов

Снимка: Димитър Томов

Перничанинът Димитър Томов постигна поредната си мечта.  Той изкачи връх Молдовяну – 2544м. в Карпатите, като с това приключи серията от 12-те най-високи върхове на полуострова, видя Zapernik.com. 

Мечтите са за да се сбъдват„, каза доволен Митко и признава, че това е най-тежкия му преход до сега. 

Митко Томов отдавна изкачва върхове, дори му е трудно да ги преброи.

Снимка: Димитър Томов

„Като първия Перничанин с Балканска корона, мога да кажа, че чуството е яко. Продължаваме към следващата мечта“, сподели Димитър в социалната мрежа.

ZaPernik.com  не устоя на любопитството и го попита коя е тя – следващата му мечта? 

„Следващата ми мечта е да направя всички 49 европейски първенци, като към момента съм в началото“ – каза Димитър.

Снимка: Димитър Томов

Митко е на 34 години от град Перник. Във времето, в което не изкачва върхове се занимава с климатизация и отопление.  От около година самостоятелно с партньор правят своя фирма Комфорт Терм ООД.

Как обаче е решил „да хване гората“?

Преди три години Митака обикаля 100-те национални туристически обекта и покрай това се запалва по планинските първенци. В началото обикаля 39-те в страната, а след това започва да изкачва всичките 12 на Балканите. Именно връх Молдовяну е бил последният от тях.

„Върховете които съм изкачил са доста,  но най-много се гордея с опита ми за изкачване на Мон блан през маршрута – трите върха, който за съжаление не успях за 500 метра да стигна до края. По-важен е живота напред отколкото целта. Следващата ми мечта е да направя всички 49 европейски първенци“, споделя Димитър Томов пред ZaPernik.com.

Снимка: Димитър Томов