Първи чужденец ще играе за баскетболния Миньор 2015

Чуковете“ се подсилиха със своето първо ново чуждестранно попълнение. Под ръководството на Георги Младенов ще играе Езикиел Ричардс, съобщиха от баскетболния клуб „Миньор 2015“.

Ричардс е роден в Оук Парк, щата Калифорния. Висок е 208 см. и играе на позиция 5. Има двойно гражданство – американско и нигерийско. Завършва гимназията в родния си град, след което продължава развитието си в университета Санта Клара. През 2021 г. се мести в Северна Аризона, като с този тим има общо 38 мача при колежаните. С него печели турнир в Big Sky Conference тази година.

След шампионския успех на пернишките баскетболисти добрите новини не спират.

Вече стана ясно, че една от легендите в българския баскетбол Георги Младенов отново ще води отбор от НБЛ. Носителят на 12 шампионски титли и 7 Купи на България като играч спечили Регион Запад,Купа на България и Националните финали с Миньор 2015 в ББЛ ,,А“ група през последните два сезона.

Наскоро към пернишкия тим се присъедини и Лъчезар Тошков и Александър Милов.

21-годишният гард идва от отбора на Черно море Тича, където изигра 22 мача, в които записа средно по 11.5 точки, 3.7 борби, 4.3 асистенции и 1.0 откраднати топки.
Тошков е юноша на БУБА Баскетбол, като в кариерата си е носил екипа и на Левски Лукойл. Баскетболистът бе и в състава на младежкия национален отбор до 20 години за европейското първенство в Тбилиси миналото лято.

Александър Милов е вторият нов в редиците на Миньор 2015, който през новия сезон ще участва в НБЛ.
През миналия сезон крилото игра за Академик. В общо 33 мача на пловдивчани през 2022/2023 по родните терени Александър Милов регистрира средно по 9.4 точки, 2.8 борби и 0.6 асистенции.
Преди това 27-годишният баскетболист играе за Шумен, Рилски спортист, Видабаскет, Левски, БУБА Баскетбол, Академик София и Черно море Тича, както и за вторите отбори на самоковци и столичани. Със Рилецо има Купа на България. С БУБА достига до титла в А група и Купа на БФБ.

 

 

Коментари

коментара