Полицейски проверки по магистарала Струма, глобиха тротинетка

Специализираната полицейска операция по метода на широкообхватния контрол се проведе в района на автомагистрала „Струма“. В нея взеха участие служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Агенция „Митници“, НАП и БГТОЛ.

В рамките на 4 часа – от 09, 00 до 11, 00 и от 14, 00 до 16, 00 ч съвместните екипи осъществиха контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за деца, техническа изправност на автомобилите, претоварване и превоз на извън габаритен товар и пътници, неправоспособност, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и винетни стикери.

Проверени са 36 моторни превозни средства от които 21 товарни, 5 за превоз на пътници и 10 леки. Установени са 21 нарушения по Закона за движене по пътищата и са съставени два акта и 19 фиша. Актовете са за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и нарушение при превоз на товари. Фишовете за техническа неизправност, неносене на документи и 14 за скорост. По време на проверките са връчени 10 електронни фиша за вече извършени нарушения.

Полиция проверява мотористите и индивидуалните електрически превозни средства или така наречените тротинетки.
За периода от 01 до 03 август са проверени 10 мотоциклета и мотопеда и са установени 2 нарушения – неправоспособен водач и нерегистиран мотопед. Проверени са и 4 индивидуални електрически превозни средства, като е глобен един водач за превоз на пътник.

Засиленият контрол продължава, предупреждават от полицията.