Кметът на ИЗТОК Десислава Стоянова барната с барби розово, не спря ДА ПРЕГРЪЩА по време на Илинденския събор

В широк летен костюм – панталон и сако в така актуалното за годината цикламено розово се появи сред мошинци кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова по време на Илинденския събор, състоял се на 2-ри август, видя ZaPernik.com.

Госпожа Стоянова бе през целия празничен ден сред празнуващите, та чак и до вечерта. Тя обикаляше и поздравяваше мошинци и кварталци, като не спря да прегръща млади и стари и да разговаря по различни въпроси с тях. Усмивката не слизаше от лицето й, а изкрящият костюм я отличаваше от всички.

„Поводът, който ни събира всяка година тук трябва да ни научи на благородство, щедрост и доброта. Нека ценим малките неща, за да дойдат големите, а когато си пожелаем нещо голямо, да се замислим дали сме дали нещо и от себе си то да се случи. Нека ценим всеки един ден и вярваме в доброто. Само тогава ще разберем и оценим кои са важните неща в живота. Нека запазим моралните си ценности, за да съхраним своя бит и култура“, обърна се към всички кметицата на Изток.

Припомняме, че тази година Илинденския събор събра страшно много хора, които празнуваха на току що обновения център пред Регионалния Младежки дом в кв. „Мошино“.

Програмата за празника заложи на предимно местни състави, но не липсваха и известни гости, които направиха истински купон сред местните тийнейджъри.

В първата част от програмата участие взеха Ансамбъл „Граово“, Перник и фолклорната певица Боряна. Втората част продължи пред новообновения кът на Общински младежки дом – Мошино, където гостите успяха да се насладят на изпълненията на танцова формация „Екстрийм шоу“, Torino & Pashata, Яни Янков. Вечерта завърши с празнична заря и участието на Asti Dance Асти Денс & Антонио Симеонов и Светлинно шоу Олимпия.

Традиционният илинденски събор в кв. Мошино се организира от Кметство Изток, Община Перник, НЧ „Съзнание-1922 г.“ и Общински младежки дом – Мошино. На празника присъстваха областният управител на Перник Людмил Веселинов, зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев, секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, кметове на населени места и общински съветници.

И още прегръдки…

Коментари

коментара