ПЕРНИК излиза на ПРОТЕСТ пред Съдебната палата

Перник е сред градовете в България, в които ще има протести срещу насилието, разбра zaPernik.com. Днес, 31-ви юли точно в 18:00ч. предстои перничани да се съберат пред Съдебната палата в знак на протест срещу садизма и беззаконието.

Повод за това е последния случай на насилие над жена, което не спира да тресе цялата държава. До момента над 100 души са заявили, че ще се включат в протеста в Перник, а над 400 имат интерес.

Можете да видите повече за протеста в Перник  ТУК

Преди близо месец върху 18-годишно момиче от Стара Загора е проявена изключителна жестокост от страна на нейния бивш приятел 26-годишния Георги. Момичето е живо рязано с макетно ножче по цялото тяло, като лекарите са я шили с 400 шева. Косата на девойката също е обръсната с бръснач, а носът й – счупен. Момичето е в шок и отказва да говори, а травмата от преживяното навярно ще я преследва цял живот.  Насилникът е пуснат почти веднага, като съдийка окачествява случаят като „лека телесна повреда“.

Всичко това буквално взриви обществото, като ключовата дума е „Нетърпимост“.

Масло в огъня се наля и от факта, че въпросния Георги е отявлен националист, а на ръката си е изписал възрожденския девиз на нашите деди, борещи се за свободата на България „Свобода или смърт“. Оттук отново бе повдигната темата за уродливият национализъм,  които някои политически партии се опитват да налагат над свободното и демократично общество.

Коментари

коментара