Търсят КОЙ да ремонтира ГОЛЯМАТА БОЛКА на кварталци – улица „Рашо Димитров“ в Перник

Община Перник е обявила обществена поръчка за изготвянето на инвестиционен проект за цялостна реконструкция на една от основните пътни артерии в кв. „Изток” – ул. „Рашо Димитров”. Заедно с нея ще бъде ремонтиран и участък от ул. „Бучински път”.

Улица „Рашо Димитров“, която е част от маршрута на градската автобусна линия с № 16, свързва кварталите „Изток” и „Мошино” и заедно с ул. „Бучински път“ осигуряват връзка с пътя през Големо Бучино за София. Улицата е със стара асфалтобетонова настилка, която е силно компрометирана. Отводняването е изключително нарушено и при всеки дъжд има наводнения. Тротоарите са стари, със счупени и лисващи плочки. Бордюрите са компрометирани. Състоянието на улицата изключително затруднява автомобилния трафик на живущите и преминаващите през района, обслужването на търговските обекти, сметосъбирането, както и градския транспорт.

Заедно с улица „Рашо Димитров” ще бъде ремонтиран и участъкът, който я свързва с кръговото кръстовище при улиците „Бучински път” и „Юрий Гагарин“, като общата дължина на участъците е 2,5 км.

Предстоящата реконструкция ще включва цялостен ремонт на пътната настилка и тротоарите, ремонт на уличното осветление, осигуряване на надлежно отводняване. Ще бъдат реконструирани и част от дъждовната канализация с дължина 400м. и част от битовата канализация с дължина 170м., съобщи БНР.

Коментари

коментара