Демократична България в Перник ПОБЕСНЯХА като разбраха, че НЯМА ДА ИМАТ СВОЙ Областен управител и ПРИЗНАХА, че чрез поста са искали да правят ИЗБОРИ: Това ще повлияе катастрофално на търсените и очаквани резултати за успешно представяне на формациите ни на местните избори през есента

Местните организации на партиите в Обединение Демократична България в Перник ПОБЕСНЯХА като разбраха, че няма да имат свой Областен управител и ПРИЗНАХА, че чрез поста са искали да правят ИЗБОРИ: „Това ще повлияе катастрофално на търсените и очаквани резултати за успешно представяне на формациите ни на местните избори през есента

Местните организации на партиите в Обединение Демократична България в Перник побесняха, когато научиха, че нямат да имат техен областен управител на Перник се сочи в партийна декларация. В нея се показва разочарованието, че десните формации, че са имали намарение да използват поста, за да подобрят резултата си на местните избори и сега няма да може да го направят:

– „Преназначаването на Веселинов на поста поставя под съмнение подкрепата на десния електорат в предстоящите местни избори, които са следващото важно изпитание пред крехката ни коалиция. Този акт ще демотивира изцяло актива на местната демократично общност в очакваната оспорвана предизборна надпревара„., казват от ДБ, без да се усетят, че това политическо признание е повече от скандално. Да се използва държавата, каквото е Областната администрация за партийни цели е приом на БКП от преди 1989 година и е строго забранено (да не говорим неморално) днес.

– „Липсата на адекватна политическа реакция за решаване на тази голяма грешка (неназначаването на техен областен управител – бел.ред.) ще понижи сериозно доверието на актива и дясно ориентирания избирател и логично ще повлияе катастрофално на търсените и очаквани резултати за успешно представяне на формациите ни на местните избори през есента„, признаха от Демократична България.

В декларацията, десните дори стигат до личностни заплахи към самия областен управител: „Веселинов е заплатаджия, мимикриращ покрай всякакви политически централи Бай Ганьо„.

Декларацията, публикувана на страницата им обаче не се харесва на избирателите им:

Уверявам ви, че колкото и десни да са убежденията на гражданите, няма шанс която и да е кандидатура, пред тази на настоящия кмет. По-добре не хабете какъвто и да е човешки, материален и финансов ресурс, защото резултатите които очаквате и успешното представяне на местните избори, са обречени на провал. В настоящия момент няма по-добра алтернатива за Перник от Станислав Владимиров. Трябва да сте черногелди, за да не го виждате„, закова ги Аделина Трендафилова.

Заплахите по Фейсбук са ми любимите„, присмива им се Мария Пейчева.

ZaPernik.com научи, че ДБ е искала да наложи бензинджията Бисер Механджийски за областен управител, но правителството на Николай Денков избра да остави сегашния областен управител Людмил Веселинов, след като структурата на Продължаваме промяната се разцепи от самосебе си в Перник и не можа да издигне сериозна кандидатура.

Областният управител Людмил Веселинов отказа да коментира декларацията на ДБ: „Няма да слизам на това ниво. Гарантирам на перничани, честни и добре организирани избори. Спокойствие на всички избиратели – включително и на техните“.