Спасителният отряд към Община Перник се включва в издирването на изчезнал в Хасково

Аварийно–спасителният отряд към община Перник, който спомогна за откриването на 12-годишния Александър през ноември миналата година, от днес се включва и в издирването на хасковлията Златко Дерменджиев. Командироването на отряда в Хасково е по искане на кмета на община Хасково Станислав Дечев към колегата му в Перник Станислав Владимиров. Отрядът разполага с куче, обучено да открива хора. От днес и то е включено в акцията.

Акцията по издирването на хасковлията Златко Дерменджиев продължава вече дванадесети ден. Мъжът е в неизвестност от 13 юли. Тогава, около 15.30 часа, той излиза на традиционната си следобедна разходка. Два часа по-късно последно е видян в района на вилна зона “Кекличево стопанство” в Хасково, след което следите му се губят, пише haskovo.live.

Като труден определи терена ръководителят на аварийно-спасителният отряд от Перник Милко Михайлов. С присъединяването на спасителния отряд търсенето на практика започва отначало. Ще бъдат претърсени повторно всички места, през които вече е преминато, но при нова организация.

Според директора на ОДМВР –Хасково ст. ком. Чавдар Георгиев търсенето се извършва на линеен принцип. В редица се обхожда голям терен, за който има предположение, че се намира Златко Дерменджиев. В търсенето са включени няколко дрона, единият от които с термовизионна камера. Тя обаче при сегашните високи температури е безполезна.

В издирването освен полицаи са включени и десетки доброволци, както и хора от клуба по ориентиране. Мотористи също обхождат района, а днес по въздух теренът бе огледан и от хеликоптер.

Заради жегата издирването се осъществява рано сутрин и вечер след 18 часа. Тази вечер на поредния обход излязоха над 50 души.

С 50 полицейски служители, доброволци и специална техника продължава издирването на Златко Дерменджиев