Инфарктно общинско събрание на ГЕРБ Перник! Реши се кого ще издигнат за кмет на Перник

Най-голямата партия в Перник ГЕРБ проведе Общинско събрание, на което направи своите номинации за кандидат-кмет на Перник. По протокол номинациите отиват в централата на партията ГЕРБ и Бойко Борисов одобрява финално кандидата.

След ожесточени дебати, партията изпрати името на действащия в момента кмет на Перник Станислав Владимиров – Станката за кандидат на ГЕРБ. Това е станало с подкрепата на 50% от гласовете, другите 50% са били против и въздържал се.

Тезата на тези, които подкрепят Владимиров е, че има успешен мандат, с помощта на ГЕРБ може да победи още на първи тур и доста добре работи с лидера Борисов.

Основната теза на противниците е, че ГЕРБ се обезличава като няма да има свой кандидат, а някои от гласовете са казали, че имало десни хора, които никога няма да гласуват за червен кмет и по този начин ще отидат гласове в други десни партии.

Номиниран е бил областния управител Емил Костадинов. Той е предложил депутатката Христина Георгиева – Пернишкото Мелони да се изправи срещу Станката, но тя си е направила отвод. „Христина Георгиева ме е била мажоритарно на две избори за листи за депутати, нормално е тя да се изправи срещу Станислав Владимиров“ е казал Емил Костадинов. Но депутатката е отказала.

Така предложението на местната структура останало Станислав Владимиров, а крайното решение ще е на Бойко Борисов.

Коментари

коментара