Броят на бездомните кучета в Перник РАСТЕ, перничани продължават да изхвърлят нежеланото поколение на некастрираните си кучета

Към днешна дата бездомните кучета в Перник се увеличават, въпреки мащабната кампания за кастриране на животните, алармираха от Общинския приют на град Перник. 

По думите им все още има хора, които не смятат за отговорност да се грижат за нежеланото поколение на любимците си и безсъвестно ги изхвърлят на улицата. Така новородените кученца и котенца се озовават безпризорни по улиците.

„Нека вземем тяхната съдба в свои ръце и спрем безконтролното размножаване чрез най-хуманния метод – кастрация“ – призовават от общинския приют.

Припомняме, че Община Перник предприе мащабна кастрационна безсрочна кампания на домашните любимци в града и по селата. Мерките, които се предприеха бяха с цел да се улеснят максимално стопаните на кучета, като животните се взимаха с бус, кастрираха се напълно безплатно, обезпаразитяваха се, издаваха им се паспорти и след това се връщаха на стопаните. За „награда“ за доброто желание на стопаните, общината ги освобождаваше завинаги от данък куче.

Но явно дори и това не е достатъчно за някои, които изхвърлят на боклука беззащитни животни.

От общинския приют казват още, че в период, през който има толкова много бебенца, толкова много кучета, които чакат за разходки, снимки и домове, има най-голяма нужда от доброволци в приюта.

Летните разходки ще се провеждат всеки уикенд между 08:00 и 13:00 ч., за да бъдат избегнати големите горещини.
Каним ви да се присъедините към нас, за да помагаме на тях!

Коментари

коментара