Удариха оранжерия за канабис с капково напояване, 86-годишна баба отглежда коноп в двора си

Две оранжерии за отглеждане на канабис са разкрити на територията на с. Долна Диканя при проверката на имот, собственост на 53-годишен. За растенията, достигнали височина до 2 метра, имало осигурено капково напояване.

Процесуално-следствените действия продължават и в момента, съобщиха от полицията. 

При друга акция в частен имот в град Радомир, собственост на 86 –годишна жена в двора, засадени в саксии, са открити и изети по надлежния ред 4 растения от рода на конопа с височина от 1,20 до 1,75 метра. При направените полеви наркотестове веществата са реагирали на канабис.
Образувано е бързо производство и работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Радомир.

Междувременно органите на реда ежедневно се натъкват на дрога при проверка на перничани.

В Перник 28-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества. Това е станало вчера в условията на специализирана полицейска операция. Служители от Първо РУ – Перник проверили 28-годишен мъж. При направения му личен обиск, у него е открито кутийка, съдържаща суха листна маса с тегло 0,99 гр. и недопушена цигара с тегло 0,32 гр., които при полевия тест отговарят на „канабис“ . Младия мъж е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.
Образувано е бързо производство и работата по разследването продължава.

В Трън 26 – годишен врачанин е управлявал лек автомобил „Форд Маверик “ след употреба на наркотични вещества – амфетамини. Мъжът бил проверен вчера, около обяд, в района на трънското село Ездимирци. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 ч. с полицейска заповед.
Образувано е бързо производство и работата по разследването продължава.