Кметът на Ковачевци ГОНИ бежанка от Украйна с малко дете, спрял им тока БЕЗ КАПКА ЖАЛ

За скандално отношение с майка  бежанка от войната в Украйна в Перник сигнализира перничанинът Явор Йорданов в социалната мрежа.

Ето какво разказва той:

„Преди година и четири месеца в СК „Димитровец“ в Ковачевци бе настанена Украинска гражданка , бежанка от Харков с малко дете на 6 години.
Естествено по програма за настаняване на бежанците от войната . Детето ходеше на детската градина в Лобош и изключително бързо научи Български.

До тук добре….НО!

Преди около месец жената получава Уведомление за напускане, на Спортният комплекс , защото щял да се напълни със спортисти…
През това време намерихме квартира, която все още е в ремонт и ще бъде готова до 2 седмици. Записахме детето да почне училище в Перник от Септември .
Срока за изнасяне от комплекса бе 17ти този месец.
Днес и бе СПРЯН тока . Нито може да си подгрее или сготви. Храната и ще се развали в хладилника. Аз знам , че тия хора нямат смелостта да се изправят пред тази жена и да я изгонят.
Но такова БЕЗЧОВЕЧНО отношение от селският Кмет Васил Станимиров не съм очаквал.

Въпреки молбите и да прояви разбиране г- н СЕЛСКИЯТ КМЕТ, Земеделец и Главен СВИНАР на Община Ковачевци не е проявил и капка жал дори днес по време на телефонният разговор.
Иначе , кога яде кебапчета беше добре…

Отделно тия тиквеници, които са съставили този документ се обръщат и към ШЕСТ годишното дете с Господин…
Щеше да е смешно ако не беше трагична ситуацията в която е попаднала украинката и е пред бетствено положение…

Винаги съм се чудил до къде може да стигне САМОЗАБРАВАТА на един селски Кмет и шайката , която е събрал около себе…
Отделно, че в комплекса няма НИКОЙ . Ще има от 7ми Август и са далеч от запълване на капацитета от 60 места…

От чисто ЧОВЕШКА гледна точка това е МЕРЗОСТ. Не знам какво сърце трябва да имаш да изгониш жена с болно дете на улицата….“