ОГРОМЕН УСПЕХ: Първият ученически футболен отбор на Перник е единственият, който представя България на световните ученически игри!

Огромен успех постигна футболният отбор на ГПЧЕ „Симеон Радев“. Момчетата от 8-10 клас станаха републикански шампиони на националните ученически игри и ще представят България на световното ученическо първенство в Китай през следващата година.

Днес те се срещнаха с кмета на община Перник Станислав Владимиров, който ги поздрави за успеха и им пожела да влязат в челната тройка на първенството.

„Поздравявам вас и вашите треньори с този успех, защото вие сте първия пернишки ученически футболен отбор, който заминава на световните ученически игри и единственият, който ще представлява страната ни в този обичан спорт“, каза Владимиров. Той поздрави преподавателите Слави Малинов и Мирослав Илиев за това, че са съумели да създадат един истински отбор, в който цари разбирателство и спортсменство.

Директорът на училището Теменужка Крумова също благодари на колегите си, че работят с хъс с учениците. „Нашите ученици доказаха, че са истински отбор, защото талантът печели играта, а отборът печели шампионата“, каза още тя.