ПОЛИТИЧЕСКА БОМБА: Бойко Борисов маха лидера на ГЕРБ Емил Костадинов!

Областният координатор на партия ГЕРБ Емил Костадинов пада от поста си, научи zaPernik.com. Той пое ръководството на партията, малко след фиаското на бившата кметица Вяра Церовска, която заемаше длъжността  областен коорнидатор временно. 

Реванш

Както „За Перник“ писа преди седмици, партия ГЕРБ Перник е раздвоена. Едната половина иска да подкрепи сегашния кмет на Перник Станислав Владимиров за втори мандат, въпреки, че не е от ГЕРБ. Другата половина в ГЕРБ, след която са Емил Костадинов лансират тезата, че трябва да се пречи на Владимиров и да се издигне отделен кандидат на ГЕРБ. Емил Костадинов последните месеци е засичан да контактува с бившата кметица Вяра Церовска. В партията се говори, че те се опитват да направят „реванш“ на Станката. Отделно Костадинов е засичан на съмнителни срещи с хора, в кръга на бизнесмена Федята – най-големия враг на сегашния кмет, който се опитва да си върне позицията на боклукчия на Перник и да прибира милионите от сметоизвозване.

Важно

Емил Костадинов е махнат преди да се проведе най-важното събрание на ГЕРБ Перник, насрочено за 24 юли 2023 година. Там ще се реши дали да се подкрепи кмета Владимиров или ГЕРБ ще издигне свой.

Бойко Борисов е бил бесен след като е прочел миналата статия на zaPernik.com, в която обявихме,че хора от ГЕРБ правят сечено на Станката и цепят партията му. Борисов е бил категоричен – кмета на Перник е успешен. Затова е бил категоричен – Емил Костадинов приключва с партията му.

Това е втората рокада в ГЕРБ Перник.

Преди месеци Кирил Ананиев приключи с парламентарната си кариера, след като бе за кратко депутат от пернишки район.

Кой ще смени Емил Костадинов?

Мястото на Емил Костадинов ще заеме новата пернишка депутатка Христина Георгиева. Общински координатор остава председателя на Общински съвет Перник Денислав Захариев.

Коментари

коментара