До броени дни СТАРТИРА РЕМОНТА на Двореца на културата в Перник

До броени дни ще започне дълго чаканият ремонт на Двореца на културата в Перник, в чиято сграда се помещават няколко културни институции. Строителните дейности ще причинят известни неудобства на гражданите и работещите в сградата, но се прави всичко възможно те да бъдат сведени до минимум, каза зам. кметът на Перник Стефан Кръстев.

Ще се работи едновременно и по фасадата и във вътрешността на сградата. Заради предстоящия ремонт, временно вече прекрати работа с читатели регионалната библиотека , прекъсвания ще има и в работата на Художествената галерия, каза зам. кметът на Перник Стефан Кръстев, предава БНР.

„В момента вървят някои съгласувания. Най-вероятно театърът няма да прекратява дейност. Ще се използва аварийният вход- изход, който е в задната част на сградата. Самият културен институт Общински комплекс „Дворец на културата”, под чиято шапка са трите състава – камерният оркестър, духовият оркестър и ансамбълът за народни песни и танци, ще продължи да функционира, както и Обединената школа по изкуствата. Дейностите ще се осъществяват на различни локации в града”, обясни Кръстев.

Дворецът на културата е построен през 1957 година. Оттогава досега са правени само частични ремонти. Състоянието на сградата е незадоволително. Тя дори е опасна. Ремонтът трябва да бъде завършен до края на годината. Сградата ще бъде изцяло обновена, като се запази автентичният й облик.

Коментари

коментара