Трима ПРЕСПАХА В АРЕСТА заради шофиране с рекордни промили алкохол, сред тях и софиянка, спряна в района на Църногорския събор

Софиянец чукна рекорда по промили, шофирайки пиян из Пернишко. 63-годишният столичанин шофирал на 8-ми юли около 18:30ч. в района на радомирското село Долна Диканя, когато е спрян от полицаите за проверка. 

Софиянецът карал „Шкода“ и бил проверен с дрегер за алкохол. Машинката отчела рекордните 2, 52 промила в издишания въздух.
Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Това не е единственият случай на пиян шофьор през уикенда. 50-годишна столичанка също се записа в полицейския регистър. По всяко вероятност жената се е връщала от Църногорския събор край село Гигинци, който се проведе този уикенд . Шофьорката на лек автомобил „Рено“ е спряна от патрулиращите полицаи, които я проверили за алкохол в кръвта. Дрегерът отчел „прибични“ цифри – цели 1,54 промила. Жената е  дала кръвна проба за химичен анализ и е задържана за до 24 ч. с полицейска мярка.

И един перничанин се отчете с алкохол докато шофира. 43-годишен перничанин е шофирал лек автомобил „Фолксваген“ с 1, 66 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е проверен тази нощ, около 00, 40 ч. в пернишкия кв. „Изток“. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

Работата по документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.