Откриха Гигинският събор 23! Никанор остави на диета ПО ВОДИЧКА преяли политици от ГЕРБ, и покани на тайна маса само актуалния министър на земеделието и паралии-животновъди

Няколко тумбака от власта се изправиха пред Отец Никанор на откриването на тазгодишния Гигински събор вчера, видя zaPernik.com. 

Разбира се, Никанор – типично, винаги седи до актуалния в момента властимащ – министъра на земеделието от новото правителство. И както се вижда като всеки нов министър – същия още не е добре охранен.

За разлика от тези, които вече са били във властта – по-закръглените представители Кирил Ананиев – бивш министър на ГЕРБ, Емил Костадинов – лидер на ГЕРБ Перник и разбира се…Георги Милев – Краля -шефът на организацията на работодателите в Перник.

 

Църногорският събор „В сърцето на Граово“ ще се проведе за пети път от днес до неделя на поляните край манастира „Св. св. безсребреници Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци.

Вчера се проведе традиционната научна конференция (колоквиум), чиято тема е „Пътуване с един багаж – Сърцето… – Туризъм в реално действие. Места за настаняване из Краищенско светогорие“. На нея сервираха само водичка. Нямаше софра.

Там личеше си, че Кирил Ананиев от бившата власт на ГЕРБ вече е на няколко стола разстояние от Отец Никанор, вече наместен почти в публиката.

 

Но софрата бе тайна

Тя се проведе след събитието,на маса, но на нея не бяха поканени хора от бившата власт, а само тези от настоящата. Така Дедо Киро от ГЕРБ си тръгна само по водичка.

 

Петото издание на Църногорския събор „В сърцето на Граово“ се провежда с благословението на Негово Светейшество българския патриарх Неофит и е под патронажа на областния управител на Перник. И тази година препоръчителният дрескод за посетителите на събитието е с мотив „шевица“, но не бе спазен от повечето.