Полицейска акция при трети тунел на АМ Струма засече камион с извънгабаритен товар

Няколко нарушения на шофьори засякоха полицаи при специализирана операция на магистрала „Струма“. По време на полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“ бяха поканени да присъстват и медии. 

Акцията се проведе след трети тунел посока Перник на АМ Струма от 07, 00 до 09, 00 ч.  В рамките на този час бяха отчетени три леки нарушения свързани с нередовни документи, както и един камион превозващ извънгабаритен товар.

Въпреки, че беше обозначен със зелена светлоотразителна жилетка, от ремаркето излизаше дълго желязо на около половин метър. Според закона това е нарушение.

Проверките на полицията ще продължат днес в часови пояс от 14, 00 до 16, 00 ч. , като в тях се включват служители на ОДМВР – Перник, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и представители на БГТОЛ.

Като статистика пострадалите и загиналите в катастрофи от началото на годината до момента в региона са намалели – един загинал и по-малко ранени в сравнение със същия период на 2022 година, когато е имало 10 загинали и повече ранени при катастрофи, съобщиха от полицията в Перник.