Има и такива даскали в Перник: Ученици плачат от благодарност за своя учител по БЕЛ

Има и такива учители в Перник. Млади, вдъхновяващи, обичани. Научихме, че точно такъв човек е учителят по български език и литература от 7-мо ОУ „Г.С.Раковски“ в Перник  господин Робертино Стоилов. 

Ученици от 7-ми Б клас и голяма част от родителите им са очаровани от младия преподавател и пожелаха чрез zapernik.com  да му благодарят за всичко, което е направил за тях. Господин Стоилов има за какво да се радва, тъй като неговите ученици нямат нито една слаба оценка на националното външно оценяване.

Ето какво разказаха пред ZaPernik.com за младият преподавател: 

„Пишем Ви, защото често сме свидетели на съобщения в социалните мрежи от недоволни родители към учители и като цяло недоволството към образователната ни система на национално ниво е много голямо, но имаме един добър пример, който заслужава да бъде похвален и последван от други млади учители, за да потръгне образованието ни в правилния път, защото винаги ще има неща, които не са както трябва, но ние трябва да се фокусираме върху хубавото и да бъдем позитивно настроени за бъдещето на децата и внуците ни.

Има един учител по български език и литература в училището в което учат децата ни от квартала и околните села и искаме да изкажем публично благодарността си към него, защото положи много усилия, за да няма нито една слаба оценка на националното външно оценяване, а всички знаем, че в подобни квартални училища винаги има деца, които не обичат да учат и не учат вкъщи особено много, но този учител направи невъзможното и сме му безкрайно благодарни! Най-слабата оценка в класа е от 43 точки, което е равно на Добър 4 и не можем да повярваме.

Снимка: Фейсбук

Когато ни се представи в началото на 6 клас преди две години на родителска среща, видяхме един млад учител и много от нас си помислиха, че нямаме късмет, защото си мислехме, че когато няма опит един учител, няма как да постигне добри резултати, но изглежда сгрешихме. Не опитът, а желанието за работа и раздаването към децата е важно. В другия седми клас резултатите са сходни и си личи, че този учител макар и млад знае как да възбуди интереса на децата да учат по предмета му, а това не го може всеки учител. Наскоро беше награден и за млад учен и това е още едно доказателство, че когато някой е добър в това, което прави и го прави с любов – резултатите винаги са много добри. Друго нещо което ни направи впечатление е, че всеки от отличниците, които изнесоха реч в последния учебен ден го спомена и му благодариха за усилията и допълнителното време, което им е отделял, за да постигнат тези добри резултати, а една ученичка дори не се е сдържала и се е разплакала. И нашия член на общ. съвет при връчването на свидетелствата за завършен седми клас също му благодари в речта си и по този начин искаме да покажем на всички, че и младите могат и знаят, стига да искат. Някои от нас му написахме благодарствени съобщение, други изпратихме писма по децата си, а някои деца също решиха да му напишат нещо за спомен, защото едно благодаря не е достатъчно.

Благодарим ви г-н Стоилов!

От родители на учениците от VII Б клас в VII ОУ „Георги Сава Раковски“. Вие сте много добър учител и имате ясна комуникация с учениците, способен сте да ги мотивирате и заинтересувате към предмета си. Бъдете все така търпелив и грижовен, умеещ да посрещате различните потребности и способности на учениците си и да им помагате в процеса на развитие на езиковите и литературни умения!“ – пише Маргарита Славчева от името на родителите и учениците.

 

Коментари

коментара