Грузинец прекарвал 18 мигранти през Трънско се споразумя с прокуратурата

Разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 281, алинея 2, точка 1, точка 4 и точка 5, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс се е провело под ръководството на Районна прокуратура-Перник, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

В качеството на обвиняем по разследването е бил привлечен и задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа гражданин на Грузия. По делото е установено, че на 27 юни 2023 година около 19:00 часа на път в района на трънското село Неделково, обвиняемият противозаконно подпомогнал 18 чуждестранни граждани от Сирия. Сред мигрантите имало и лица, ненавършили 16-годишна възраст. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, с цел имотна облага, поясниха от Апелативна прокуратура-София.

Между защитата на обвиняемия грузинец и Районна прокуратура-Перник е постигнато споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. С определение на Районен съд-Трън то е одобрено, като на обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Източник: zapadno.com